<rt id="so6si"><small id="so6si"></small></rt>
<acronym id="so6si"></acronym><rt id="so6si"></rt>
<rt id="so6si"><small id="so6si"></small></rt><acronym id="so6si"><center id="so6si"></center></acronym>
教師資格考試
幼兒資格
小學資格
中學資格
高中資格
中職資格
大學資格
招教考試
考試信息
招教資訊
成績查詢
特崗招聘
啟航考研
考研資訊
備考指導
熱報課程
成績查詢
資料下載
在線報名
學歷教育
自學考試
成人高考
遠程教育
中央電大
自考助學
在線報名
當前位置:教師資格考試 > 小學資格 >

2014年小學英語教師招聘考試模擬試卷及答案解析二

來源:啟航教育 發布時間:2014-12-22 10:06:19 點擊:0
0
[摘要] 第一部分 專業基礎知識Ⅰ.詞匯與結構 Vocabulary and structure(15分),從每題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。 1.Ther
第一部分 專業基礎知識

Ⅰ.詞匯與結構/ Vocabulary and structure(15分),從每題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。  

1.There are _________ months in a year.October is the _________ month.

A.twelve;ten

B.twelfth;tenth

C.twelve;tenth

D.twelfth;ten

2.--We have five kinds of schoolbags.Do you like this one?

--No.Can you show me _________?

A.another

B.each other

C.the other

D.others

3.Please stop _________.It's time for class.

A.talk

B.to talk

C.talked

D.talking

4.--I've looked everywhere,but I haven't found any _________ black ink.

--Then,I'm afraid there is left.

A.nothing

B.no one

C.none

D.neither

5.--Do you need any help,Lucy?

--Yes.The job is _________ I could do myself.

A.less than

B.more than

C.no more than

D.not more than

6.It's difficult _________ this work today.

A.to finish

B.finish

C.finishing

D.finished

7.I'm very sorry I took _________ your ring mistake.

A.by

B.over

C.through

D.about

8.Of the two coats,I'd choose the _________ one to spare some money for a book.

A.cheapest

B.cheaper

C.more expensive

D.most expensive

9.He _________ his soccer everywhere,but he didn't _________ it.

A.look for,found

B.looked for,find

C.looked after,find out

D.looked at,found

10.Einstein,the famous scientist,was born _________ March,1879.

A.at

B.on

C.in

D.to

11.Go along this street and then _________ right at the fourth crossing.

A.turn

B.walk

C.get

D.take

12.Mr.Green _________ to the manager now.You'd better call him later.

A.talk

B.talked

C.is talking

D.was talking

13.There is _________ interesting sign on the _________ cage.

A.an,birds'

B.a,bird's

C.the,birds

D.A,B and C

14.--Can you tell me _________?

--She is in the computer lab.

A.where Linda was

B.where is Linda

C.where was Linda

D.where Linda is

15.If I find his phone number,I _________ you.

A.tell

B.told

C.will tell

D.have told

Ⅱ.完形填空/Close (15分),閱讀下列短文,從每小題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。  

  My father died when I was a few months old.After his death,my mother moved back to Louisville,Kentucky,where she had grown up.We lived in a small house with her older sister,Marion,and their mother.This was a time when being a single _16_was still considered unusual.

  When I was small,there was a children's book called The Happy Family,and it was a real piece of work.Dad worked all day log at the office,Mom cooked in the kitchen,and brother and sister always had friends sleeping over.The image of the family in this book was typical (典型的) of the time.It looked _17_ like my family,but luckily that wasn't the way I heard it.The way my Aunt Marion read it to me made the story really _18_.

  Kind-hearted and open-minded,my aunt was the one who played baseball with me,who took me horseback riding,who took me to the father-son dinners and who gave me lessons on how to drive.Believing that anything _19_badly good for,she _20_to get a loan (貸款) so that I could go to Africa to work as a volunteer,which was my most important experience.

  As a young girl,Aunt Marion always planned to have a large number of children of her own,but she never got married.This _21_ that she was free to spend all her time taking care of me.Many people say we have a lot in common.She always _22_me to do my best.She never _23_to make me believe that I could do anything that I wanted with my life,if I only tried hard enough.

  For more than sixty years,Aunt Marion didn't and still doesn't think of herself._24_she is forced to come up to the front,my aunt will stand in the back in family photos,and she doesn't think that her efforts have made much _25_.I honor my aunt,who taught me the things my father couldn't.So every June for the past 40 years,in growing thankfulness to my Aunt Marion,I've sent her a Father's Day card.

16.A.man B.family C.parent D.child 

17.A.nothing B.anything C.everything D.something 

18.A.surprising B.boring C.sad D.funny 

19.A.interesting B.pleasant C.impossible D.unusual 

20.A.decided B.afforded C.offered D.prepared 

21.A.said B.meant C.proved D.showed 

22.A.allowed B.encouraged C.offered D.forced 

23.A.hoped B.agreed C.stopped D.tailed 

24.A.Unless B.Although C.Since D.Before 

25.A.difference B.progress C.trouble D.sense

Ⅲ.閱讀理解/Reading comprehension(40分)

A

  The computer is fast and hardly makes a mistake,while people are slow and make mistakes sometimes.That's what people often say when they talk about computers.For many years,scientists have been improving computers.Now a computer can do a lot of everyday jobs wonderfully.It is widely used in factories,hospitals,post offices and airports.A computer can report,decide and control in almost every field(領域).With the help of a person,a computer can draw pictures,write music,talk with people,play chess,translate languages and so on. Many computer scientists are now thinking of making computers "think"like a man.Perhaps computers will one day really think and feel.Some people are afraid that one day computers will be too clever to listen to them.But scientists tell us that such thing will not happen.

26.The computer can work than people_________.

A.more wonderfully

B.more slowly

C.more often

D.All of the above is wrong

27.Computers can do for people_________.

A.few jobs

B.all jobs

C.many jobs

D.washing jobs

28.What will perhaps happen in the future?_________

A.Computers can think like men and women.

B.People will no longer use computers.

C.Computers will only be used to talk with people.

D.Computers can draw pictures.

29.The author of the passage mainly tells us something _________.

A.about the danger of the computer

B.about computer scientists

C.about the computer

D.about how to use the computer

30.Which of the following is right according to the passage?_________

A.People ale slow and full of mistakes when using computers.

B.Computers can translate languages without people's help.

C.Computers will never be cleverer than people.

D.Computers will listen to people.

B

  December 25,2006

  Dear Rose,

  How are you?

  I like your programmes very much.They’re very interesting and I can learn a lot from them.I like travelling and I have won a free fourweek trip to England,but I know little about the British way of life.Would you please write to tell me something about the British meals?

  Thank you.

  Yours,

  Wang Lin

  January 1,2007

  Dear Wang Lin,

  It’s very helpful to know something about the British meals before travelling.In many English houses,people eat four meals a day.They are breakfast,lunch,tea and dinner.

  Breakfast takes place at any time from 7∶00 to 9∶00 in the morning.They usually have eggs,bread with butter,cheese and so on.English people drink tea or coffee at breakfast.Lunch comes at one o’clock.It can be a hamburger or a threecourse (三道菜) meal.Afternoon tea is between 4∶00 PM and 5∶00 PM.Dinner begins at about half past seven.The first course is soup.The next is often meat or fish with vegetables.Then come fruits of different kinds: apples,pears,bananas and so on.But not all English people eat like that.Some of them have their dinner in the middle of the day.Their meals are breakfast,dinner,tea and supper.And all these meals are usually simple.

  Wish you a good time in England!

  Yours,Rose

31.Wang Lin wrote to _________.

A.say hello to Rose

B.ask Rose about the British meals

C.tell Rose about the free trip

D.tell Rose that he liked her programmes

32.The possible time for breakfast in England is _________.

A.from 7∶00 PM to 9∶00 PM

B.from 7∶00 am to 9∶00 am

C.from 4∶00 PM to 5∶00 PM

D.from 4∶00 am to 5∶00 am

33.In England,afternoon tea often takes place _________.

A.before lunch

B.between breakfast and lunch

C.during supper

D.between lunch and dinner

34.The second course at dinner is often at British meals_________.

A.soup

B.cheese

C.bread with butter

D.meat or fish with vegetables

35.Rose answered the letter _________.

A.on New Year's Day

B.at the Lantern Festival

C.on New Year's Eve

D.on Christmas Day

C

  Learning How to Learn$22

  Children who read this book show great interest in study.Many pictures will help them understand it easily and quickly.

  The Basic Study Guidebook $36

  Read this book and learn:

  What are the three barriers (障礙) to study and what to do about them.

  What to do if you are tired of a subject.

  Children read it to improve the ability to study.

  How to Use a Dictionary Picture Book for Children $35

  Read this book and learn:

  How to look up words in a dictionary.

  What the different marks in a dictionary mean.

  How to use a dictionary to pronounce words correctly.

  Buy this book and help children unlock their education.What’s more,you’ll just pay 60% for it before May 10,2009.

36."_________ " can tell you what to do if you are tired of a subject.

A.Study Skills for Life

B.Learning How to Learn

C.The Basic Study Guidebook

D.How to Use a Dictionary Picture Book for Children

37.Many pictures in the book "Learning How to Learn" can _________.

A.make children read slowly

B.make children understand the book easily

C.make the book boring

D.make children draw beautifully

38.According to the ads,the three books are for _________.

A.the old

B.parents

C.children

D.men

39.If you buy the three books on May 2nd,2009,you will just pay for them_________.

A.$ 93

B.$71

C.$80

D.$79

40.The purpose of the three ads is to _________.

A.sell these books to the children

B.help children learn English

C.help children learn about nature

D.use a dictionary to pronounce correctly

D

  Two farmers were on their way home one evening after a hard day's work.Both were tired.They happened to look up at the sky and saw a black cloud overhead.

  "Ah!" said one farmer,"tomorrow it wil rain and the rice will grow well." The second answered,"Nonsense,the rain will only kill the crops."

  So they began to quarrel.Just then a third farmer came along and asked them why they were quarreling.Both farmers explained about the black cloud.

  "What cloud?" asked the third farmer.They all looked at the sky.The cloud was no longer there.

41.The two farmers were _________.

A.going home

B.going to the field

C.going to work

D.going to see their friends

42.The two farmers _________ on that day.

A.had a holiday

B.didn't work

C.worked hard

D.wanted to quarrel with each other

43.When there are black block clouds in the sky,_________.

A.it will rain soon

B.it will be fine

C.it will get hot

D.the sun is shining brightly

44.The two farmers fought in words because _________.

A.they were hungry

B.it rained

C.one said the rain would do good to the crops and the other didn't think so

D.they both hoped for rain

45.The third farmer came with and said to the other two.He _________.

A.wanted to make friends with them

B.joined them in the quarrel

C.wanted to know why they were quarreling

D.had nothings to do

Ⅳ.短文改錯/Proofreading and error correction (10分)

I was only about six that he held his hand 46._________

out to me.I took it in me and we walked.Then 47._________

I ask him,"Grandpa,how come you have 48._________

so much lines on your hand?" He laughed and 49._________

said,"Well,that's a big question!" He was 50._________

silent for a moment.So he answered slowly, 51._________

"Each these lines stands for a trouble in my 52._________

life." I looked at his other hands."But Grandpa,53._________

what do you have more lines on that one? " 54._________

"Because there are more the honors and joys 55._________

Ⅴ.書面表達/Writing (15分)

假定你是李華,希望通過外籍教師Peter找一位英語筆友。請寫一封短信,描述一下你理想中筆友的條件,并說明為什么選擇這樣的筆友。具體條件包括:1.年齡;2.性別;3.愛好(旅游、運動、寵物等)。

注意:1.詞數在100詞左右;2.可以適當增加細節,以使行文連貫;3.開頭語已為你寫好,不計入總詞數。

Dear Peter,

I am writing to ask whether you are able to do me a favor.___________________________________ Yours, Li Hua

Ⅵ.教學設計/Teaching plan(10分)

請設計一個教案,達到以下目的。

1.能聽、說、讀、寫掌握句子:How do you go to school? Usually I go to school on foot.Sometimes I go by bike.并能在情景中正確運用;

2.能夠表述自己以何種方式上學并簡單陳述原因;

3.培養學生運用英語的能力。

參考答案及解析

第一部分 專業基礎知識

Ⅰ.詞匯與結構

1.C【解析】考查基數詞和序數詞的用法。由句意 "一年有12個月,十月是第10個月份"知,第一空應用基數詞表示數量;第二個空應用序數詞表示順序。故選C。

2.A【解析】考查不定代詞。表示同類事物中的 "另一、又一",用another。故選A。

3.D【解析】stop doing sth.是停止做某事,stop to do sth.是停下來去做某事,根據句意,上課的時間到了,應該停止說話,所以答案選D。

4.C【解析】第二句句意為 "那么,恐怕黑墨水沒有了",此處應填入指物的代詞,B項no one指代人,故排除。A項nothing可指代物,但是表示泛指,意為"沒有什么,無關緊要的事",黑墨水上文提到了,此處應是特指,故排除A。D項neither表示"兩者都(不)",上句只提到黑墨水,只有一個事物,故排除D。

5.B【解析】由肯定回答可知露西需要幫忙,這項工作她自己做不來。less than意為 "少于",more than意為"多于",no more than意為"不過,僅僅",not more than意為"不多于",B項正確。

6.A【解析】It's difficult to do sth.是固定句型,意為做某事難。

7.A【解析】by mistake是詞組,是 "不小心做錯了"的意思。

8.B【解析】本題關鍵詞是spare,其作動詞時,意為 "節約"。句意為"為了省錢買一本書,在這兩件外套中,我寧愿選擇較便宜的一件。"故B項符合題意。

9.B【解析】第一個空根據句意應該是尋找,只有look for表示尋找,look at是看著,look after是照看。第二個空didn't后面應該用動詞原形,所以選B。

10.C【解析】只有日期精確到某一天時才用介詞on,除此之外都用in。題目中的時間精確到1879年3月,沒有精確到某一天,故C項正確。

11.A【解析】turn right或者take the right turn可以表示右轉,根據句子選擇turn搭配,所以答案是A。

12.C【解析】由第二句可知,該題語境為現在進行時態,排除B、D。句意為 "格林先生現在正和經理談話,你最好一會再打給他。"表示正在進行的動作,用現在進行時,故C項正確。

13.A【解析】interesting以元音開頭,所以用不定冠詞an,表示鳥的籠子要用bird的復數形式加名詞所有格形式,所以答案選A。

14.D【解析】由答語可知第一句問的應該是地點,且是現在時態,故第一句應是現在時態的賓語從句,橫線處句子應用陳述語序,故D正確。

15.C【解析】本題考查由if引導的條件狀語從句的知識:if引導的條件狀語從句由條件狀語從句+主句構成。if引導的條件狀語從句一般用陳述語氣,假設的情況可能發生,也可能不發生。主句是shall/will + 動詞原形結構,從句用一般現在時表示將來,故C項正確。

Ⅱ.完形填空

16.C【解析】由上文可知,作者的父親在他幾個月的時候去世了,所以他只有媽媽,生活在單親家庭中。故C項正確。

17.A【解析】look nothing like是固定短語,意為 "一點兒也不像,完全不像"。

18.D【解析】由上文的轉折可以推斷,作者的姨媽講這個故事應該是有趣好玩的,而不可能是沮喪無聊的,D項正確。

19.D【解析】從下文作者去非洲做志愿者可以推斷A、B、C項不符合文意,應排除,故D正確。

20.C【解析】offer意為 "(主動)提供、出價、貢獻",通過后文知是獲得貸款,A、B、D項與文意不符,可排除。故C項正確。

21.B【解析】通過上句可知作者的姨媽沒有結婚、沒有小孩,這就意味著她可以把全部時間和精力用來好好照顧作者。B項正確。

22.B【解析】encourage sb.to do sth.意為 "鼓勵某人干某事"。

23.C【解析】橫線處有否定詞never,且橫線后的句意為 "她一直使我相信一生中我可以做任何我想做的事"。C項正確。

24.A【解析】unless意為 "除非,如果不"。

25.A【解析】make much difference固定短語,意為 "有很大作用或影響"。

Ⅲ.閱讀理解

26.A【解析】根據 "The computer is fast and hardly makes a mistake,while people are slow and make mistakes sometimes."可知,computer工作起來比人工作起來要神奇得多,故選A。

27.C【解析】根據 "Now a computer can do a lot of everyday jobs wonderfully.It is widely used in factories,hospitals,post offices and airports."可知,computer能為人們做很多工作,故選C。

28.A【解析】根據 "Perhaps computers will one day really think and feel."可知選A。

29.C【解析】通讀全文可知短文主要是介紹computer的,故選C。

30.C【解析】根據短文的最后兩句可知,"Computers will never be cleverer than people."是正確的,故選C。

31.B【解析】根據第一封信中的 "Would you please write to tell me something about the British meals?"知道Wang Lin寫信的目的是詢問英國人的吃飯習慣,所以答案選B。

32.B【解析】根據第二封信第二段第一句 "Breakfast takes place at any time from 7∶00 to 9∶00 in the morning."知道答案選B。

33.D【解析】根據第二封信的介紹知道,午餐后是下午茶,下午茶后是晚餐,所以答案選D。

34.D【解析】根據第二封信的介紹 "The first course is soup.The next is often meat or fish with vegetables."所以答案選D。

35.A【解析】根據第二封信的時間 "January 1,2007"知道這天是元旦,是New Year's Day。所以答案選A。

36.C【解析】由文中第二個框中書的簡介部分第三行可判斷答案為C。

37.B【解析】由第一個框中書的簡介部分第二句可知。

38.C【解析】比較三本書的簡介可知,它們的共同點都是孩子的學習用書。

39.D【解析】由第三個框中書的簡介部分最后一句可知,在2009年5月10日之前買第三本書可享受六折優惠,故35×60%+36+22=79,故D項正確。

40.A【解析】文中分別介紹了書名、簡介、價格等要素,根據常識可推斷其目的在于賣書。

41.A【解析】根據第一段 "Two farmers were on their way home"知道兩個農夫是在回家的路上。所以答案選A。

42.C【解析】根據第一段 "after a hard days work"知道他們勞作了一天。所以答案選C。

43.A【解析】根據常識我們知道天上有烏云代表快要下雨了。所以答案選A。

44.C【解析】根據文章的內容可以知道兩個農夫吵架的原因是他們看到烏云之后,一個說烏云代表下雨,莊稼會長好,另一個說下雨會使莊稼死掉,兩人的意見,產生了分歧。所以答案選C。

45.C【解析】文章說第三個農夫來了問他們為什么爭吵,可以知道他是想要知道另外兩個人爭吵的原因。所以答案選C。

Ⅳ.短文改錯

46.that→when【解析】引導時間狀語從句,應用連詞when。

47.me→mine【解析】mine=my hand,表示作者用自己的手握住爺爺的手。

48.ask→asked【解析】本文是敘述過去的事情,用一般過去時。

49.much→many【解析】line是可數名詞,當用復數形式時,不能用much修飾。

50.√

51.So→Then/And【解析】前文提到爺爺沉思了一會,然后慢慢回答了作者,前后不是因果關系,而是遞進或并列關系。

52.Each后面加of【解析】each of后接名詞復數,但謂語動詞通常用單數形式,表示 "……的"。

53.hands→hand【解析】一共兩只手,看完一只再看另一只,故應用單數。

54.what→why【解析】這里應是作者詢問 "為什么爺爺那只手上的線更多",why表示詢問原因。

55.去掉the【解析】根據后文honors可知此處不是特指某項/某些榮譽,故應去掉the。

Ⅴ.書面表達

  I want to have a pen friend,hopefully a girl in her early twenties,and with interests similar to mine.In my mind,she is someone who is interested in traveling,swimming,and playing table tennis.Besides,it would be better for her to have a pet dog as I have kept one at home for some time.With such a pen friend,I hope I can share with her our experiences in traveling,taking care of pets,or whatever we have in common.And I believe I will improve my English by doing so and learn more about her country.

  I look forward to hearing from you soon.

  Best regards,

  Li Hua

Ⅵ.教學設計

Teaching Plan: (one possible version)

教學過程:

1.熱身

(1)復習上一課時的對話;

(2)播放Let's sing 的歌曲。

2.預習

(1)教師出示單詞卡片,提問:How do you go to school?

(2)做Let's try的題目。

3.新課呈現

(1)Let's talk

教師提問學生,通過提問,一步步地呈現課文內容。并在黑板上重點板書以下單詞:near (由此引出單詞far),usually,sometimes (由此引出單詞never和often)。

(2)句子的書寫

(教師在課前準備單詞卡,并將卡片打亂順序。)

讓學生把打亂的詞卡的順序排列整齊。

(3)Group work

教師讓學生四人一組,通過提問:How do you go to school?了解同學用何種交通方式上學,并鼓勵學生用句子Usually I go to school on foot.Sometime I go by bike.來回答并簡單闡述原因,如:My home is near.It's fast.It's cheap.It's good exercise ……

4.課后作業

將group work中對同學的提問及同學的回答寫成一篇通順連貫的短文。

第二部分 教育理論與實踐

Ⅰ.簡答題(5分)

請簡述新課程目標的教學活動設計要求。

Ⅱ.論述題(10分)

試述終身教育的內涵及其理論。

【答案解析】

Ⅰ.簡答題

(1)教學目標的多重性,即不僅傳授學生知識與技能,而且還要強調學生的學習過程與方法,以及學生情感、態度與價值觀的培養;

(2)教學資源的構建性,即要求根據教材提供的資源與建議,重新組織課程資源;

(3)教學過程的生成性,即要考慮到教學過程中有創新的成分,不可預見的成分;

(4)教學內容的開放性,即提倡求疑、創新。

Ⅱ.論述題

終身教育包括教育的各個方面、各個部分,是指從一個人出生的瞬間一直到生命終結的整個過程的不間斷的發展;也包括在教育發展過程中各個階段之間緊密而相互依存的內在聯系。終身教育并不是單純的傳統學校教育的延伸,而是包括一切正規教育、非正規教育和非正式教育。

終身教育發展到現在已經是世界各國廣泛認可的教育思想,終身教育理論主要可以概括為幾個方面:

第一,現代社會的發展和進步需要終身教育。終身教育理論認為,教育應該是貫穿一個人一生以及人的發展各個階段的持續不斷的過程,教育活動并不隨著學校教育和學習過程的結束而結束。

第二,終身教育的內容和方法不固定。終身教育的任務是為了使人 "學會學習",養成學習的習慣和獲得繼續學習所需要的各種技能,從而更好地應付未來社會和生活的挑戰。終身教育的目的是為了適應個體在智力、情感、性別、社會、精神等方面的需要,應把教育看作一個持續的過程,根據實際情況選擇個性的、靈活的教學方法。因此終身教育沒有固定的、規定的教育內容和方法。

第三,終身教育是未來教育發展的戰略。終身教育模式的建立一方面能促進教育的民主化和現代化,另一方面,也有助于沖破傳統學校的固化機制,在教育活動中采用多種多樣的組織形式、教學內容和教學手段。

 

?
? 3189h.com| 9149c.com| www.291693.com| 288339.com| 8905k.com| www.w84k.com| 8901y.com| www.hj3888.com| www.313999.cc| 9980.com| www.9068mm.com| www.971055.com| www.918795.com| 030991.com| www.45625.com| www.cp8015.cc| 098905.com| www.77360.com| www.209213.com| 90659.com| www.848777a.com| 6647i.com| jx2400.com| www.tc1158.com| www.187513.com| 2455y.com| www.yh888809.com| 7196ss.com| www.00829l.com| www.39500f.com| xxxx0122.com| www.4778.com| www.815266.com| xpj6620.com| www.377666o.com| 3136uu.com| www.hg968.com| www.33598l.com| 1443f.com| www.846239.com| www.234265.com| 1077jj.com| www.596677.com| 31n.net| www.4972pp.com| www.9478w.com| 67890ll.com| www.7415i.com| 8569811t.com| gg32355.com| www.587819.com| dichan580.com| www.lxyl196.com| www.61233n.com| 4018k.com| www.dbz9.com| www.361770.com| 538.cc| www.52062l.com| ff555v.com| www.33ms33.com| www.596353.com| 2127.com| www.4102r.com| 5478m.com| www.183008.com| www.327988.com| www.xjs8892.com| www.97655w.com| 4488ll.com| www.55060y.com| sbc883.com| www.hg8801.com| www.868176.com| 2418p.com| www.7876389.com| 0055gbh.com| www.rycp051.com| 33oo8331.com| www.88807n.com| www.c6093.com| feicai0531.com| www.3775s.com| 228888f.com| www.dfh280.com| www.171109.com| www.774426.com| www.8039i.com| bet28f.com| www.483903.com| c388r.com| www.c44ss.com| 500000972.com| www.81228m.com| www.730631.com| 7008037.com| www.959595.co| 35222l.com| www.009329.com| 2698i.com| www.4888789.com| 97297h.com| www.4938u.com| www.848166.com| 6701m.com| www.35155n.com| 6766.com| www.984706.com| 3678c.com| www.88vn777.com| l2306.com| www.1828338.com| 22556h.com| www.pj7058.com| www.501349.com| 50020099.com| www.15355l.com| 8988v.com| www.6939m.com| hhvip666.com| www.89386e.com| 77605i.com| www.cfcp234.com| 48281111.com| www.000943.com| 4195dd.com| www.zzzz0261.com| www.808761.com| www.02188.cx| www.66ffa.com| 0600p.cc| www.07163y.com| 3522zz.com| www.bet73b.com| 28288z.com| www.907004.com| 4036tt.com| www.50hd.cc| 36406655.com| www.530079.com| 623670.com| www.vns6607.com| 89892yy.com| www.4446fff.com| j0088.com| www.5099bb.com| 9149u.com| www.5566bifa.com| 5005h.com| www.ljw031.com| dfmcsoft.com| www.234msc.com| 0044886.com| www.hg15819.com| cc3189.com| www.3846t.com| 1665vv.com| www.751cp2.com| 3379ww.com| www.16008.com| ss2649.com| www.7777yh.com| ff1331.com| www.bwinyz29.com| dz3388.com| www.377666d.com| 88119y.com| www.8905d.com| 40033www.com| www.7788.tt| 00774ff.com| www.585.cc| 19880s.com| www.34788x.com| 124058.com| www.ya022.com| www.v65999.com| www.771219.com| www.hg5588.me| www.312180.com| www.hg1322.com| uedhot8899.com| www.0709.com| 1591002.com| www.4406488.com| 4165f.com| www.2021i.com| 3846aaa.com| www.5856855.com| 9287999.com| www.26299s.com| 8742aa.com| www.935960.com| www.pj39330.com| www.178673.com| www.vns9.cc| 20188v.com| www.c555.com| 883399s.com| www.js57666.com| 3668yh.com| www.50064n.com| 11223885.com| www.758500.com| www.pj2016.com| www.320662.com| www.880118.com| 20188f.com| www.7415uu.com| 0612.am| www.598282f.com| 1036898.com| www.1444ac.com| www.7720s.com| www.286898.com| www.kk685.com| 569pj.com| www.8.ag| 9971009.com| www.bmw8044.com| 2222k09.com| www.gen08.com| www.hg7158.com| www.39500a.com| www.3122e.com| 118888k.com| www.6868.tw| www.3552u.com| www.pjhebei.com| www.79800a.com| www.345446.com| 2018nsb.com| www.63800v.com| 22299tt.com| www.csgc7.com| www.77537i.com| 2820x.com| www.8864tt.com| 6175hh.com| www.679061.com| 1305444.com| www.725898.com| www.hg958a.com| j15.com| www.b063801.com| 5309d.com| www.5xcu.com| www.55268mm.com| 717jc.com| www.90544.com| 33kbk.com| www.771494.com| 2767e.com| www.760557.com| www.948900.com| bjw918.com| www.xpj8869.com| feicai0593.com| www.706126.com| www.hg9948.com| 1389z.com| www.55676.com| 44xx8331.com| www.957999.com| www.hg1996.cc| qqtheme.com| www.46006.com| 3121z.com| www.499680.com| www.058767.com| yinhe638.com| www.xpj68.com| www.7720y.com| 3556vip6.com| www.89677u.com| pjheilongjiang.com| www.971261.com| www.280999.com| h4212.com| www.ampj3432.com| www.a222.cc| l62365.com| www.bwinyz04.com| 3685y.com| www.799657.com| www.342488.com| 6777.org| www.66332j.com| www.p35cc.com| 8538p.com| www.52062z.com| 3405u.com| www.069963.com| www.f92776.com| 33318b.com| www.2350v.com| www.vns7000.cc| 66458y.com| www.07163i.com| www.06068006.com|